Què és?
En la psicopedagogia s’apliquen continguts, teories i mètodes de la Psicologia a l’àmbit de l’Educació.
Reeducacions
Les reeducacions són intervencions psicopedagògiques personalitzades a alumnes, ja siguin d’infantil, primària o secundària, orientades a treballar les dificultats escolars d’aprenentatge vinculades a la presència d’algun trastorn específic com la dislèxia, la discalcúlia, el TDA…
No es centra únicament en l'exercici acadèmic
A diferència del reforç escolar, la reeducació no se centra única i exclusivament en l’exercici acadèmic, sinó que també intervé en altres factors com la recuperació dels aprenentatges, planificació i organització, tècniques i mètodes d’estudi, preparació d’exàmens, motivació i autoestima, potenciar conductes adequades
Recuperació dels aprenentatges
Lectura, Escriptura, Càlcul, Matemàtiques,…
Planificació i Organització
Agenda, Horaris d’estudi, Carpeta, Apunts,…
Tècniques i Mètodes d'estudi
Pre-lectura, lectura, subrallat, resum, esquema i estudi
Preparació d'exàmens
Pre-Durant-Post
Treballar la motivació i autoestima davant les tasques escolars
Potenciar conductes adequades
Seure a la cadira, acabar les tasques, pensar abans de respondre,… i reduir/eliminar les poc adequades (Comentaris fora de lloc, aixecar constantment, no seguir instruccions, xisclar,…)
Generalització de les conductes adequades a tots els àmbits problemàtics
Laura Lopez
Psicologia Infantil, Juvenil i Psicopedagogia
Quan vaig començar la carrera de psicologia, tenia clar que volia fer sessions d’adults, però durant el transcurs d’aquesta, vaig fer un voluntariat en equinoteràpia, treballant sobretot amb població infanto-juvenil, i va ser llavors quan em vaig adonar que no només volia tractar amb adults, sinó que també m’interessava l’àmbit infanto-juvenil. Considero que els infants són molt sincers, viuen cada segon al màxim, i igual que ells aprenen de nosaltres, nosaltres també podem aprendre molt d’ells i de la manera que tenen de veure el món.

Biografia

La Laura va ser una de les primeres incorporacions a l’equip de Creixent i estem molt contents de poder dir que ja fa un bon temps que treballem de forma conjunta.

És una persona molt propera, senzilla i pragmàtica, que aporta serenitat a l’equip i a les persones a les que acompanya. És una persona entregada i està en constant formació per tal d’oferir un ventall de tècniques i eines a les persones que acompanya.

És psicòloga i neuropsicòloga i instructora de Mindfulness,  amb el número de col·legiada 26375.

La seva trajectòria professional ha estat combinant el treball amb persones adultes i amb infants, ja que ambdós estils d’intervenció són interessants i enriquidors per ella.

El seu interès per entendre millor la conducta de les persones i els seus processos cognitius la van portar a estudiar Psicologia. Des d’aleshores, va descobrir que el que li omple a nivell professional és donar a les persones les eines necessàries per superar les dificultats i gaudir d’una millor qualitat de vida.

En l’acabar la carrera, va voler aprofundir una mica més sobre el cervell i com afecten les lesions en les diferents parts d’aquest, tant en les funcions cognitives, com en la part emocional i conductual de la persona, és per això que es va especialitzar en Neuropsicologia, fet que li ha permès ajudar a encara més gent, ja pot abarcar persones amb dany cerebral adquirit, amb demències i trastorns amb neurodesenvolupament entre d’altres.

Pel que fa a la Psicologia, treballa des d’un corrent cognitivo-conductual, i pel que respecta a la Neuropsicologia, treballa des d’un enfocament dinàmic integral, on es té en compte tant la localització de la lesió com el funcionament de la ment. Cada persona és diferent, i depenent del seu entorn, les seves vivències i la seva manera de ser, processa i afronta les situacions de manera diversa, és per això que tot i haver-hi dues persones amb la mateixa problemàtica, la teràpia s’enfocarà de manera més personalitzada i individualitzada, per tal d’afavorir la seva recuperació de forma més efectiva.

A Creixent també dinamitza grups sobre emocions, habilitats socials, autoestima, compassió i Mindfulness.

Serveis que ofereix

  • Psicologia infantil-juvenil
  • Reeducacions
  • Estimulació Cognitiva
  • Rehabilitació Neuropsicològica
  • Sessions de Mindfulness

Formació

  • Títol de Tècnica en Educació Infantil (TEI) (Bemen-3, Barcelona).
  • Grau de Psicologia (Universitat de Barcelona, UB).
  • Postgrau de Mindfulness i psicoteràpia (Universitat de Barcelona, IL3-UB).
  • Màster en Neuropsicologia (Universitat Oberta de Catalunya, UOC).

Col·legiada

Nº col. 26375

Tracte proper
Cada persona és diferent, a Creixent Salut Integral tractarem de manera personal i específica el teu cas
Professionalitat
El nostre equip és jove, preparat i amb experìencia per trobar solució i acompanyar-te en el canvi
Treball conjunt
Treballem de manera conjunta per abordar el teu cas sota una perspectiva àmplia, atenent a les teves necessitats i enfocant-nos en els teus objectius
Obrir xat
Necessites ajuda? Contacta
Hola, en què et podem ajudar?